Pavel Filip: Veţi avea în mine și în echipa mea susținători ai societății civile

Pavel Filip: Veţi avea în mine și în echipa mea susținători ai societății civile

Prim-ministrul Pavel Filip a salutat dialogul între Guvern, Parlament și societatea civilă în cadrul Conferinței anuale „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, desfășurată astăzi în sala de ședințe plenare a Parlamentului Republicii Moldova.

Premierul a remarcat că astfel de evenimente reprezintă cel mai bun mod de cooperare între societatea civilă și autorităţile publice şi a optat pentru un dialog constructiv și argumentat cu cetățenii Republicii Moldova și partenerii externi. „Dacă vom reuși să comunicăm deschis și frecvent, am încredere că vom putea face față mai ușor provocărilor care ne încearcă – nevoia de transparență în instituțiile statului, nevoia de a cheltui cu chibzuință banul public, nevoia de a crește încrederea oamenilor în autoritățile publice. Aceasta este calea prin care societatea noastră se poate dezvolta și, odată cu ea, fiecare cetățean va putea spera la un trai decent ”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Executivului a lansat un apel către administrația publică și societatea civilă să colaboreze si mai activ, generând pluralism de idei și de soluții. „Trebuie să avem o multitudine de idei, să avem o multitudine de soluții, ca în final să oferim cetățeanului o calitate a vieții mult mai bună decât o are acum”, a mai spus Premierul.

Pavel Filip i-a asigurat pe cei prezenți de tot suportul din partea Guvernului,  subliniind rolul societății civile în mobilizarea structurilor statului. „Veți avea în mine și în echipa mea susținători ai societății civile, indiferent de poziția pe care aceasta o va avea față de Guvernul pe care îl conduc”, a punctat Prim-ministrul. De asemenea, Premierul a salutat  orice forme  de cooperare dintre Guvern și societatea civilă, menționând că acestea sunt benefice deoarece ele înseamnă, în final, politici și reforme mai bune pentru țara noastră.

Conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă” este la cea de-a VII-a ediție şi a fost organizată în parteneriat cu Consiliul Național al ONG-urilor, Guvernul Republicii Moldova și partenerii de dezvoltare.

 

Mihaela Rotari

Share