Pavel Filip va efectua o vizită oficială în Belarus

Pavel Filip va efectua o vizită oficială în Belarus

Perspectivele de dezvoltare a parteneriatului moldo-belorus și noile inițiative de cooperare bilaterală au fost discutate la întrevederea Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, potrivit unui comunicat de presă.

Prim-ministrul a remarcat că Republica Belarus este un partener tradițional al țării noastre, iar dialogul bilateral este deschis şi constructiv. Astfel, pe parcursul anului trecut s-au purtat discuții cu Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko și cu Prim-ministrul belorus, Andrei Kobeacov, iar la sfârșitul anului trecut a avut loc ședința Comisiei interguvernamentale moldo-beloruse pentru colaborare comercial-economică.

„Trebuie să continuăm inițiativele lansate, inclusiv cele privind cooperarea economică și  intensificarea schimburilor comerciale bilaterale. Avem o evoluție pozitivă în acest sens, pe parcursul primelor trei luni ale anului curent valoarea schimburilor comerciale a crescut semnificativ. Trebuie să exploarăm în continuare posibilitățile existente”, a menţionat Pavel Filip.

În cadrul întrevederii, oficialii au mai făcut un schimb de opinii privind vizita oficială a Premierului Pavel Filip în Republica Belarus, în perioada 6 – 7 iunie a.c.. În context, șeful Cabinetului de miniștri și-a exprimat convingerea că întrevederile cu oficialii de la Minsk, precum și evenimentele organizate în această perioadă, inclusiv Forumul oamenilor de afaceri și Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus, vor contribui la aprofundarea parteneriatului bilateral.

1

Doina Secrieru

Share