Pavel Filip: Republica Estonia este un prieten al Republicii Moldova

Pavel Filip: Republica Estonia este un prieten al Republicii Moldova

Premierul Republicii Estonia, Jüri Ratas, și Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, au susținut o conferință de presă, informează Oficial.

Pavel Filip a comunicat mai multe detalii despre discuțiile din cadrul ședinței în format extins a delegațiilor Republicii Moldova și Republicii Estonia.

„Am avut cu domnul Prim-ministru discuții utile și sincere, atât în ceea ce ține de relațiile dintre țările noastre, care am constat că sunt relații bune, dar și despre provocările din regiune și parcursul european al statelor noastre. Am avut ocazia, astăzi, să trecem în revistă anumite evoluții. Am mulțumit Estoniei pentru asistența în dezvoltare oferită țării noastre. Pentru 2018, suma de finanțare a proiectelor în Republica Moldova de către Estonia este de aproximativ 1 milion de euro, aceasta se întâmplă deja al 4-lea an consecutiv. Am discutat despre felul în care vedem dezvoltarea țărilor noastre, am discutat și despre relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Eu cred că totul este posibil, dacă ai alături oameni care te sprijină. Republica Estonia este un prieten al Republicii Moldova și cu cât mai mulți prieteni are Republica Moldova, cu atât mai ușoara este calea europeană”, a menționat Filip.

De menționat că, Premierul Republicii Estonia se va afla în Republica Moldova până la 19 iunie, curent.

sursa foto: privesc.eu

Mihaela Conovali

Share