Pavel Filip: R. Moldova nu-și poate permite o armată mare, dar poate și trebuie să-și permită o armată profesionistă

Pavel Filip: R. Moldova nu-și poate permite o armată mare, dar poate și trebuie să-și permită o armată profesionistă

Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat, astăzi, Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

„În sfârșit, noi avem o viziune pentru domeniul apărării. Republica Moldova nu poate întreține o armată foarte mare, dar suntem obligați să avem o armată bine pregătită și profesionistă. Și, desigur, îmi doresc să folosiți armele doar în timpul aplicațiilor militare și antrenamentelor”, a spus premierul.

Pavel Filip a discutat cu militarii despre condițiile de activitate, echipamentele folosite, dar și sa informat despre procesul de pregătire a militarilor.

Prim-ministrul a asistat și la exercițiul multinațional „Scutul de foc – 2018”, care se desfășoară în scopul instruirii comune a armatelor ţărilor partenere. La acest antrenament participă circa 800 de militari din subdiviziunile de artilerie ale Armatei Naţionale, reprezentanţi ai Trupelor de Carabinieri, precum şi contingente din România şi Statele Unite ale Americii. În context, premierul a mulțumit partenerilor pentru sprijinul oferit.

În cadrul Programului Inițiativa Globală pentru Operațiuni de Menținere a Păcii, SUA a oferit țării noastre un sprijin financiar în valoare de circa 4 milioane de dolari. Cu acești bani a fost renovat poligonul și modernizate cazărmile în cadrul bazei militare.

Mihaela Rotari 

Share