Pavel Filip: „Nu există guverne tehnocrate, orice guvern are nevoie de suportul politicului”

Pavel Filip: „Nu există guverne tehnocrate, orice guvern are nevoie de suportul politicului”

Fără suport politic nu există Guvern. Afirmația a fost făcută de liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul TV N4, informează OFICIAL.

Pavel Filip a afirmat că, candidatul propus de PSRM, Mariana Durleșteanu, care spune că este apolitică, nu poate fi pentru că are nevoie de suport politic ca să conducă un Guvern.

„Nu o cunosc personal pe doamna Durleșteanu. Nu sunt de acord cu tot ce se întâmplă. Am citit postările dumneaei și lucrurile trebuie privite altfel. Pe de o parte este ok, suntem într-o criză, ar fi bine să ajutăm țara, eu sunt candidat apolitic. Am spus-o nu o singură dată: nu există Guverne tehnocrate. Guvernul este emanația politicului. Orice Guvern are activitate când are suport politic. Unii politicieni se dau mari și tari că pentru ce să avem o majoritate dacă putem vota în Parlament proiecte bune. Dacă nu există această majoritate, în Parlament se vor veni cu populisme și se vor vota proiecte populiste. Țara nu se mișcă fără reforme, dar și acestea au nevoie de suport politic.  Nu este așa simplu, nu poți fi Premier fără a răspunde la întrebarea care este suportul politic acordat. Niciodată nu vor accepta să ai o funcție sau o coaliție de dragul funcției sau coaliției. Ce trebuie să ne așteptăm de la Șor în așa caz? La ce se poate aștepta candidatul la funcția de Premier de la Partidul „Șor”, care și-a cumpărat deputații pentru a-și consolida poziția?”, afirmă Pavel Filip.

Cristina Parfeni

Share