Pavel Filip, la punctul de trecere a frontierei de la Palanca: „Noi suntem încrezuți că deja în luna decembrie va fi funcțional”

Pavel Filip, la punctul de trecere a frontierei de la Palanca: „Noi suntem încrezuți că deja în luna decembrie va fi funcțional”

Prim-ministrul Pavel Filip, împreună cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și reprezentantul rezident PNUD, au efectuat o vizită de monitorizare la punctul de trecere a frontierei de la Palanca, proiect construit cu ajutorul UE, informează Oficial.

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre importanța creării punctului de trecere.

„Nu este un punct de trecere comun simplu, pentru că Republica Moldova mai are cu Ucraina puncte de trecere comune, dar anume aici, la Palanca, îl putem numi că este și un simbol al UE. Noi suntem încrezuți că deja în luna decembrie va fi funcțional, desigur că se va scoate alte puncte de trecere, unde se formează cozi”, a menționat acesta.

Șeful Delegației permanente a UE în Republica Moldova, Peter Michalko a comunicat despre reducerea din timp, odată cu crearea punctului. „Mă bucur foarte mult că sunt astăzi aici. Acest proiect este pentru oameni, estimăm că de la darea în exploatare timpul de trecere prin acest punct vamal se va micșora cu 20 la sută”, a declarat Michalko.

Reprezentantul rezident PNUD, Dafina Gercheva, a ținut să precizeze beneficiile punctului de trecere. „Lucrările de construcție a acestui punct au fost inițiate în luna iulie, în vara anului trecut. Lucrările sunt în toi și un progres a fost înregistrat deja. Acest proiect are drept scop de a sprijini eforturile Republicii Moldova și ale Ucrainei. Crearea oficiului unic va contribui la scurtarea timpului, va micșora și corupția și va juca un rol important și la combaterea criminalității transfrontaliere”, a declarat aceasta.

Mihaela Conovali

Share