Pavel Filip – la Iași. A dat mâna cu Papa Francisc şi a discutat cu Viorica Dăncilă

Pavel Filip – la Iași. A dat mâna cu Papa Francisc şi a discutat cu Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a efectuat o vizită la Iași, România, unde a participat la evenimentele prilejuite de călătoria apostolică a Sanctității Sale Papa Francisc, informează OFICIAL.

În acest fel, ieri, potrivit unui comunicat al Guvernului, Filip a dat mâna cu Papa Francisc şi a menționat că este onorat să se afle printre pelerinii care au venit sa-l salute pe Suveranul Pontif. „Premierul a exprimat gratitudine și pentru implicația umanitară și socială a Bisericii Romano-Catolice în Republica Moldova, inclusiv prin intermediul misiunii de caritate „Caritas-Moldova” şi a Fundației „Regina Pacis””, se menționează în același comunicat.

Totodată, Filip s-a întâlnit, la Iași, cu Premierul  României, Viorica Dăncilă.  „Premierii au discutat aspecte privind relaţiile moldo-române și proiectele comune în derulare. Printre cele mai importante au fost evidențiate: continuarea programelor de reabilitare a şcolilor şi grădiniţelor, dezvoltarea infrastructurii rutiere, interconectarea energetică, construcţia gazoductului Ungheni-Chișinău și a liniei de cale ferată cu ecartament european Ungheni-Chişinău și stabilirea condiţiilor de furnizare a serviciilor de roaming. Pavel Filip și Viorica Dăncilă au accentuat importanța continuării dialogului politic dinamic și a colaborării pragmatice pentru avansarea Republicii Moldova pe calea reformelor asumate prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în beneficiul cetățenilor săi”, comunică Guvernul Republicii Moldova.20190601-_m4_2122 61683556_2285281101722789_1036049332744224768_n

Mihaela Rotari

Share