Pavel Filip, după consultări: Dacă alegerile anticipate vor rezolva problemele cetățenilor…

Pavel Filip, după consultări: Dacă alegerile anticipate vor rezolva problemele cetățenilor…

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, după consultările cu șeful statului, a spus că întrebarea a fost pusă din start – alegeri anticipate sau învestirea unui guvern, informează OFICIAL.

„Noi am propus un alt punct de pornire a discuțiilor – nu anticipate și nu guvern. Noi trebuie să pornim de la problemele actuale ale cetățenilor și, dacă alegerile vor rezolva aceste probleme, atunci da… Noi am expus 4 probleme prioritare: gestionarea corectă a acestei pandemii,  grija pentru oameni în perioada de criză, deblocarea asistenței externe și pregătirea corectă pentru alegeri libere și corecte”, a declarat liderul democrat.

Filip a spus că toate pot fi rezolvate când ai un guvern funcțional, altfel nu poți rezolva nicio problemă. „Dacă este voință politică, pe platforma a patru partide parlamentare se poate găsi o garnitură guvernamentală de compromis, care să vină cu legile ce vizează aceste priorități, iar Parlamentul le votează. Ulterior se declanșează anticipatele”, a declarat democratul.

Președintele PDM a subliniat că ar fi o crimă desfășurarea alegerilor în situația când nici 50% din cetățeni nu vor fi vaccinați. „Oricum vorbim de un termen de 6 luni, întrebarea e cum mergem în alegeri – cu guvern funcțional, asistență externă deblocată etc. sau din contra?”, a mai spus politicianul.

Potrivit lui, mai sunt alte două opțiuni – un Guvern Durleșteanu al PSRM și „ȘOR” și Guvernul demisionar condus de Ciocoi.

„Mingea e pe terenul șeful statului”, a conchis Filip.

Precizăm că, PDM a fost reprezentat la consultări de Pavel Filip, Alexandru Jizdan și Monica Babuc.

Cristina Gurez

Share