Pavel Filip, despre ultima decizie a autorităților: Cred că aceasta trebuie anulată

Pavel Filip, despre ultima decizie a autorităților: Cred că aceasta trebuie anulată

„MATEMATICA ÎN COVID: Cât costă viața unui om? O săptămână de lockdown costă 1,2 mlrd de lei. Dar cât costă viața scriitorului Nicolae Dabija? Cât costă viața unui profesor, care de luni merge la școală, expus acestui virus? Cât costă viața celor 38 de oameni care au murit azi? Dar a celor 200 care au murit săptămâna asta? Dar a celor 4000 care au murit timp de 1 an? Cine îi calculează? Cât e asta în bani? Cât ne costă?” – a întrebat Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează OFICIAL.

El se mai întreabă care e logica acestor decizii. „Cum, în aceste circumstanțe extraordinar de grave, să ne trimitem profesorii în prima linie, când știm că mulți dintre ei sunt în vârstă, iar virusul e mai agresiv ca niciodată?

Alte țări mai dezvoltate decât noi stau în lockdown dur. Veți spune că își permit, dar la noi nu rezistă economia. Ne pasă mai mult de economie decât de oameni? Dacă economia nu rezistă, trebuie să căutăm bani, să împrumutăm, să găsim de oriunde, să le dăm oamenilor de afaceri și celor care au nevoie”, a declarat Filip, pe Facebook.

Politicianul consideră că nu trebuie să mențină economia cu prețul vieții învățătorilor noștri, dar prin ajutoare concrete pompate în economie. „Cred că această decizie trebuie anulată, iar autoritățile să vină cu un plan de redresare a economiei și susținere a business-ului. Nu mai vrem morți. Ajunge”, a conchis Filip.

Cristina Gurez

Share