Pavel Filip: Considerăm rezultatul nostru unul destul de bun

Pavel Filip: Considerăm rezultatul nostru unul destul de bun

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a mulțumit echipei din întreaga țară, care a muncit fără pauză în ultima perioadă de timp, informează OFICIAL.

Într-o conferință de presă, Pavel Filip a mulțumit și celor care au ieșit la vot și au acordat încredere PDM.

„M-am bucurat să văd că, totuși, oamenii fac diferența între fapte și vorbe și în multe localități, primarii noștri au câștigat detașat în fața celorlalți candidați. Până la această oră avem 192 de primari ai PDM aleși din primul tur, adică peste 20% din Primăriile din țară, ceea ce este un rezultat mult mai bun decât acum 4 ani. Încă 175 de candidați ai PDM au trecut în turul II, așa că sunt absolut sigur că numărul Primarilor va crește considerabil. Îi mulțumesc lui Ghenadie Verdeș, care a fost ales deputat pe circumscripția Nisporeni, și va completa rândurile fracțiunii noastre parlamentare, care revine la 30 de deputați. Am obținut majoritatea voturilor în 6 raioane importante, iar în 12 raioane suntem pe locul 2”, a precizat democratul.

Potrivit lui Filip, per total au un scor politic de aproximativ 20% în Consiliile raionale în țară, fără a lua în calcul Chișinău și Bălți.

„Toate acestea ne demonstrează că PDM este un partid puternic, avem oameni extraordinari și că cetățeni fac totuși diferența între vorbe și fapte. Considerăm rezultatul nostru unul destul de bun, având în vedere criza prin care a trecut partidul. PDM rămâne o forță politică importantă, iar realizările, pe care le-am adus în ultimii ani în țară, sunt apreciate de oameni. PDM va munci în continuare. În ceea ce privește mun. Chișinău, aici rezultatele erau mai mult sau mai puțin previzibile, în turul II au ieșit candidații puterii. Cred că, trebuie să încetăm, să dăm indicații alegătorilor, fiecare vot care l-au dat pentru PDM, este votul oamenilor, al partidelor, ei vor decide cum votează în turul II. Noi vom respecta decizia. Să voteze liber, pentru cel care cred că va face ceva pentru oraș”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Share