Pavel Filip către Blocul ACUM: PD este gata să ofere voturi pentru alegerea unui procuror european

Pavel Filip către Blocul ACUM: PD este gata să ofere voturi pentru alegerea unui procuror european

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, în cadrul unei briefing de presă, astăzi, a venit cu unele precizări legate de proiectul de lege privind numirea procurorului european. În același timp, liderul democraților s-a adresat Blocului ACUM, informează OFICIAL.

„În campania electorală, Blocul ACUM a promis alegerea unui procuror european, care poate fi independent și obiectiv, și care ar urma să fie soluția pentru problemele din sistemul justiției, pe care cu adevărat le avem. Între timp, una au promis în campania electorală, dar când au ajuns la putere – Blocul ACUM și socialiștii și-au partajat între ei Procuratura și Centrul Național Anticorupție. Acum o lună, Prim-ministrul declara că își dorește, în continuare, un procuror european și se justificau că nu pot face acest lucru din cauza că nu au voturile necesare”, a comunicat Filip.

În acest fel, Filip s-a adresat Blocului ACUM. „Stimați colegi, PD este gata să ofere aceste voturi pentru alegerea unui procuror european. Haideți să punem capăt dezmățului din justiție și haosului din țară, să aducem în Moldova un procuror european. Deși etapa de preselecție a început, dacă există voință politică și sinceritate în ceea ce s-a declarat public, lucrurile mai pot fi schimbate. Senzația mea și a colegilor este că, cei din Blocul ACUM declară ceea ce vor să audă oamenii, dar în realitate – fac ceea ce îi doresc ei. Am văzut cum au făcut concursurile pentru Curtea Constituțioanală, cum au fost numiți oamenii în funcții, chiar dacă se spunea că vor fi concursuri transparente, în realitate – am fost martorii altor rezultate”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Share