Pavel Filip: Acordul cu Fondul Monetar Internațional va fi semnat în acest an

Pavel Filip: Acordul cu Fondul Monetar Internațional va fi semnat în acest an

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre rezultatele vizitei întreprinse la Bruxelles, așteptările oficialilor europeni, dar și planurile de viitor ale Cabinetului de miniștri pe care-l conduce, în cadrul emisiunii ”Replica”, difuzată de un post privat de televiziune.

Șeful Executivului a menționat că vizita la Bruxelles a fost una de succes. ”Uniunea Europeană continuă să susțină parcursul european al Republicii Moldova. Acesta mesaj a fost vociferat atât în cadrul ședinței Consiliului de Asociere, cât și în timpul întrevederilor bilaterale cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, Comisarul European pentru Politică de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, Președintele Parlamentului European, Martin Schulz și alți oficiali”, a precizat Pavel Filip.

Referindu-se la frauda bancară, Premierul a spus că acum este important să ne reabilităm în fața oficialilor europeni, să întoarcem banii pierduți, dar și să creăm cadrul normativ și legislativ necesar pentru a preîntâmpina asemenea delapidări din sectorul bancar.

Prim-ministrul s-a arătat convins că Acordul cu Fondul Monetar Internațional va fi semnat în acest an. ”În aprilie, ministrul Finanțelor și guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei vor merge într-o vizită de lucru la Washington pentru a discuta realizările Guvernului în acest sector și sunt convins, că în cel mai scurt timp, vom semna și un nou Acord de înțelegere cu FMI”, a subliniat Pavel Filip.

Șeful Executivului a vorbit și despre politicile sociale ale Guvernului, specificând că, în prezent, este important să fie asigurată transparența în formarea prețurilor, iar cetățenii să achite exact cât trebuie și nimic în plus.

În același timp, în cadrul emisiunii, Premierul Filip a reiterat că obiectivul de bază al acestui Executiv este modernizarea Republicii Moldova, ridicarea bunăstării, siguranței și calității vieții cetățenilor. În acest sens, cea mai bună soluție este continuarea parcursului european și îndeplinirea angajamentelor asumate prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

Doina Secrieru

Share