Pavel Filip a mai avut câteva întâlniri cu oficiali americani

Pavel Filip a mai avut câteva întâlniri cu oficiali americani

În marja vizitei sale de lucru în SUA, Premierul Pavel Filip a mai avut câteva întâlniri cu oficiali americani, transmite Oficial.

Evoluția relațiilor moldo-americane în domeniul securității regionale a fost evaluată la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și conducerea Subcomitetului pentru Europa și Securitate Regională din cadrul Senatului SUA, Ron Johnson și Chris Murphy.

Prim-ministrul a exprimat recunoștință pentru înregistrarea în Camera Reprezentanților a rezoluției privind impulsionarea relațiilor RMSUA, dar și a rezoluției depuse în Congresul SUA, prin care sunt susținute eforturile Republicii Moldova, a Georgiei și Ucrainei în asigurarea integrității teritoriale.

Evoluțiile economice din Republica Moldova, prioritățile pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și oportunitățile investiționale din țara noastră au fost abordate de premierul Pavel Filip și Secretarul Adjunct al Departamentului Comerțului al SUA, Ian Steff.

Prim-ministrul Pavel Filip a subliniat că țara noastră a înregistrat evoluții pozitive din punct de vedere economic, fiind asigurată stabilizarea economiei și a sectorului financiar-bancar. Urmare a reformelor promovate în sectorul bancar, în acest an, pe piața bancară din Moldova a venit cea mai mare bancă din România, iar săptămâna trecută, a fost semnat precontractul de vânzare a pachetului de acțiuni în banca sistemică „Moldova Agroindbank”.

Pavel Filip a participat și la o discuție publică privind perspectivele de fortificare a parteneriatului moldo-american, desfășurată la Institutul Păcii al Statelor Unite ale Americii. Evenimentul se înscrie în seria de acţiuni orientate spre întărirea democraţiei şi dezvoltarea Republicii Moldova.

În mesajul său adresat participanților la for, premierul a menționat că SUA rămâne un partener valoros pentru țara noastră, iar dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două state este un obiectiv important în politica externă.

De asemenea, Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor a Congresului american, Edward Royce.

În cadrul dialogului, premierul a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru continuarea parteneriatului strategic moldoamerican, inclusiv pe dimensiunea diplomaţiei interparlamentare.

Amintim că, Premierul a întreprins o vizită de lucru în SUA în perioada 24-26 iunie curent.

Cristina Parfeni

Share