Pavel Filip a felicitat noul Prim-ministru al României cu învestirea în funcție

Pavel Filip a felicitat noul Prim-ministru al României cu învestirea în funcție

Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de felicitare noului prim-ministru al României, Vasilica-Viorica Dăncilă, cu prilejul învestirii în funcție.

Pavel Filip i-a urat omologului său român succes în exercitarea funcției. „Sunt sigur că experienţa pe care aţi avut-o în calitate de membru al Parlamentului European va aduce o valoare adăugată şi parteneriatului strategic dintre Republica Moldova şi România”, se menționează în mesajul semnat de premierul Pavel Filip.

În același timp, prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit României pentru suportul acordat în modernizarea țării noastre, menționând că de-a lungul timpului Executivul de la Chișinău s-a convins că România este şi va fi întotdeauna cel mai ferm şi dezinteresat susţinător al destinului nostru european. Totodată, Pavel Filip a salutat obiectivul Guvernului de la București de a intensifica sprijinul acordat Republicii Moldova în parcursul său european.

„Cele două Guverne au în faţă multe obiective comune pe termen scurt şi mediu, interconectarea reţelelor electrice şi de gaze naturale numărându-se printre ele. O astfel de interconectare va fi în măsură să aducă Republica Moldova şi mai aproape de România, de Uniunea Europeană în general”, a declarat Pavel Filip.

De asemenea, premierul Pavel Filip a transmis doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă, invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova, în perioada apropiată, pentru a purta discuții privind dezvoltarea dialogului politic și a cooperării multidimensionale dintre cele două state.

Mihaela Rotari

Share