Pauză pentru ședințele în format Președinte, Premier și Speaker

Pauză pentru ședințele în format Președinte, Premier și Speaker

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a reamintit că, în câteva zile începe campania electorală, astfel – a anunțat că – ședința în format trilateral de luni dimineață ia o pauză,  informează OFICIAL.

„Pe data de 2 octombrie se dă startul pentru alegerile prezidențiale. Cel mai probabil, ședințele în formatul acesta, pe care le facem noi luni – Președinte, Premier și Speaker, nu vor fi pe parcursul campaniei electorale. Ca să nu fie interpretări de utilizare a imaginii sau a resurselor administrative. De aceea, pe parcursul următoarele 4 săptămâni, până la data de 1 noiembrie, dialog între Președinte, Premier și Speaker va fi, dar nu în format public. Vom face ședințe pe măsura necesităților”, a precizat Dodon, în cadrul briefingului, după ședința cu Premierul Ion Chicu și Speakerul Zinaida Greceanîi.

Totodată, Igor Dodon s-a referit și la declarațiile despre pretinse falsificări și fraudări a alegerilor.

„Noi nu vedem care este logica acestor declarații. Ați văzut că pentru numărul secțiilor de votare peste hotare s-a votat practic unanim, 8 din 9 membri ai CEC. Am văzut că sunt doar 17 secții de votare în FR, iar per total în UE sunt peste 86 de secții de votare. Este evident că nu poate fi vorba despre crearea unor condiții mai avantajoase de amplasare estică sau vestică. De aceea, aceste declarații sunt lipsite de sens. Noi înțelegem că, cineva, probabil, înțelege sau se obișnuiește cu gândul că va pierde aceste alegeri și încearcă deja la această etapă să declare despre fraudare. În acest sens, vin cu un apel către partenerii noștri și îi invităm să fie activi, să fie câți mai mulți observatori la secțiile de votare și peste hotare, și în interiorul țării”, a conchis Dodon.

Cristina Pendea

Share