Patru ex-parlamentari PLDM nu sunt de acord cu decizia Consiliului Politic

Patru ex-parlamentari PLDM nu sunt de acord cu decizia Consiliului Politic

Ex-deputaţii PLDM, membri ai Consiliului Politic PLDM: Lilian Zaporojan, Alexandru Cimbriciuc, Simion Grişciuc, Nicolae Olaru, “califică decizia manipulată a CPN ca una iresponsabilă şi care încurajează haosul politic în care se află Republica Moldova”. Despre aceasta ei scriu într-o declarație adresată presei.

“Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost la guvernare şase ani. În această perioadă au fost făcute greşeli, dar au fost totodată realizate şi multe lucruri pozitive aşteptate de cetăţeni. Liberalizarea regimului de vize, semnarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, implementarea a mii de proiecte de dezvoltare locală (grădiniţe şi şcoli reparate, drumuri, apeducte şi sisteme de canalizare, etc) au fost posibile doar prin prezenţa PLDM la guvernare”, declară deputații.

Ei menționează că, “Partidul Liberal Democrat din Moldova a promis în toate campaniile electorale realizarea dezideratului de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, de oferire a soluţiilor pentru depăşirea crizei economice”.

Prin decizia de a arunca partidul în opoziţie pentru următorii ani niciuna din promisiunile făcute nu poate fi realizată. Considerăm că această decizie vine doar dintr-un calcul politic oportunist, de moment, din încercarea de a fugi de responsabilitate şi de incapacitatea de a lua decizii grele, dar necesare pentru ţară. Considerăm că PLDM poate să recapete încrederea oamenilor şi poate fi util prin expertiza sa doar participând în coaliţia majoritară. Doar aşa PLDM poate influenţa direct deciziile care vor fi luate în perioada următoare”, au mai spus foștii parlamentari.

De asemenea, ei au îndemnat deputaţii PLDM să participe la negocierile de formarea a unui nou guvern impunând agenda PLDM de reforme.

Doina Secrieru

Share