PAS vrea „reglementarea mai dură a construcțiilor benzinăriilor în țară”

PAS vrea „reglementarea mai dură a construcțiilor benzinăriilor în țară”

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) menționează că, dacă șefii ANRE și Consiliului Concurenței nu au de gând să acționeze în contextul măririi prețurilor la carburanți, atunci să-și dea demisia, transmite OFICIAL.

În cadrul unui briefing de presă, deputatul PAS, Radu Marian a menționat că prețurile la carburanți cresc, iar instituțiile statului nu fac nimic pentru a stopa acest lucru.

„Majorarea prețurilor se pot explica prin majorarea prețurilor la petrol pe piața internațională și majorarea accizelor. Petroliștii în R. Moldova fac ce vor pentru că instituțiile statului responsabile de acest lucru nu-și fac treaba”, menționează Radu Marian.

În context, deputatul a venit cu câteva soluții în acest sens:

„Dacă nu au de gând să-și facă treaba, șefii ANRE și Consiliului Concurenței trebuie să-și dea demisia. PAS va solicita examinarea prețului carburanților în cadrul CSS și a modului în care ANRE și Consiliul Concurenței au eșuat să prevină înțelegerile de cartel și majorarea la carburanți. Reglementarea mai dură a construcțiilor benzinăriilor în țară. Vom înainta un proiect pentru reducerea birocrației și vom solicita implicarea SIS în investigarea înțelegerilor de cartel”, a spus Radu Marian.

Cristina Parfeni

Share