PAS vrea redeschiderea grădinițelor din 10 august: Avem nevoie de un plan de acțiuni

PAS vrea redeschiderea grădinițelor din 10 august: Avem nevoie de un plan de acțiuni

Fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) solicită Guvernului să asigure, până la 31 iulie, un plan concret de acțiuni pentru asigurarea redeschiderii și funcționării grădinițelor din 10 august, transmite OFICIAL.

De asemenea, PAS solicită elaborarea unui ghid detaliat cu instrucțiuni pentru redeschidere și alocarea fondurilor pentru redeschiderea grădinițelor.

Despre aceasta a comunicat deputata PAS, Doin Gherman, în cadrul unei conferințe de presă, unde a menționat că de 5 luni grădinițele sunt închise, iar Guvernul nu a venit cu nici o soluție în acest sens.

„Redeschiderea grădinițelor nu poate fi amânată din 2 în 2 săptămâni. Au trecut 5 luni și nu am văzut nici un plan elaborat în acest sens. Am analizat experiența altor țări și avem nevoie de acest plan de acțiuni, a unui ghid cu instrucțiuni pentru părinți și cadre didactice. Va fi nevoie de suport metodologic elaborat pentru angajații instituțiilor la nivel de raion. Este necesar de stabilit cum și în ce caz se vor redeschide grădinițele în funcție de incidența infectării în localitate. Pentru toate acestea e nevoie și de resurse financiare”, a spus Doina Gherman.

De asemenea, deputata a menționat că este nevoie de convocarea ședinței Parlamentului pentru a aproba unele modificări la bugetul de stat, care să prevadă aceste fonduri.

Cristina Parfeni

Share