PAS: Vom reforma Procuratura Anticorupție după modelul din România

PAS: Vom reforma Procuratura Anticorupție după modelul din România

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își propune să reformeze justiția prin adoptarea unor legi ce ar permite resetarea sistemului, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a menționat că programul PAS reiese din cel al Președintelui țării, Maia Sandu, și prevede lupta cu corupția și reforma justiției.

Consilierul prezidențial în domeniul justiției, Olesea Stamate, a menționat că este nevoie de oameni curajoși în Parlament și integri care nu se vor teme să facă dreptate.

Deputatul Sergiu Litvinenco a enumerat principalele aspecte din planul PAS pentru reformarea justiției:

„Ne propunem să resetăm sistemul instituțiilor statului în domeniul justiției și luptei cu corupția. Vom reforma Procuratura Anticorupție după modelul din România. Vom constitui Tribunalul și Curtea de Apel Anticorupție.

Vom elabora și promova un proiect de lege pentru modificarea Constituției care ar permite confiscarea averii pe care funcționarii nu o pot justifica.

Vom elabora și promova un proiect de lege pentru modificarea Constituției privind excluderea imunității Președintelui R. Moldova și deputaților în cazul în care comite infracțiuni.

Vom elabora, adopta și implementa o lege pentru evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor sub aspectul emiterii actelor ilegale și corespunderii lor cu veniturile oficiale.

Vom modifica legislația să se excludă declararea averilor la prețuri reduse sau elucidarea declarării averilor”, a spus Litvinenco.

 

Cristina Parfeni

Share