PAS: Vom implementa 22 de proiecte de țară pentru dezvoltarea la nivel local și regional

PAS: Vom implementa 22 de proiecte de țară pentru dezvoltarea la nivel local și regional

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va implementa 22 proiecte de țară pentru dezvoltarea la nivel local și regional, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate cele 22 de proiecte.

Potrivit candidatei la funcția de deputat, Natalia Gavrilița, PAS va mobiliza resurse interne și externe pentru investiții publice serioase pentru proiecte de infrastructură.

„Proiectele trebuie realizate repede și calitativ. Ne vom concentra pe implementarea proiectelor pentru care există finanțare, dar întârzie nemotivat. Vom crea o unitate responsabilă pentru realizarea proiectelor mari, vom depolitiza procesul de investiții publice, vom investi în pregătirea proiectelor și documentelor tehnice”, a spus Natalia Gavrilița.

Astfel, PAS își propune pentru:

– transport – 2 800 km drumuri naționale și 3 mii km drumuri locale de reabilitat: construcția a 2 poduri peste Prut la Ungheni și Leova și unul peste Nistru, reabilitarea portului Giurgiulești, construcția unei căi ferate europene, dezvoltarea transportului modern în orașe, reabilitarea aeroporturilor regionale.
– energie: interconectarea energetică cu România.
– mediu: creșterea suprafețelor de împădurire până la 25%, construcția poligoanelor moderne de gestionare a deșeurilor, reabilitarea sistemelor de lacuri de acumulare.
– educație: renovarea a 500 grădinițe, extinderea serviciilor de creșă, grădiniță, bloc sanitar modern în fiecare instituție de învățământ.
– sănătate: construcția a 2 spitale regionale moderne în Cahul și Bălți.
– cultură: restaurarea celor mai importante edificii naționale.
– dezvoltare regională: reforma direcționării impozitelor direct către primării, alocarea în bugetele locale surse pentru reparația drumurilor, aprovizionarea cu apă și canalizare, construcția iluminatului stradal în localități.

 

Cristina Parfeni

Share