PAS va înregistra patru inițiative legislative pentru a lupta cu construcțiile ilegale

PAS va înregistra patru inițiative legislative pentru a lupta cu construcțiile ilegale

Deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor înregistra patru inițiative legislative în Parlament cu privire la construcțiile ilegale, transmite OFICIAL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Vasile Grădinaru a afirmat că PAS și-a făcut prioritate lupta cu construcțiile ilegale.

„Am luptat cu acest flagel în Consiliul Municipal, acum fiind deputat nu am renunțat la această luptă. Inițiativele legislative pe care le înaintăm în Parlament sunt pentru a evita perlele urbanistice și să fie pedepsiți dur cei care încalcă legea în construcții. Noi credem că aleșii locali, societatea civilă trebuie să aibă posibilitatea să conteste în instanță unele decizii de construcții ilegale. De asemenea, împreună cu Guvernul vom definitiva deciziile privind demolarea unor astfel de clădiri. Vom impune penalități pentru cei care ocupă ilegal un teren public, eliberează acte permisive, încalcă normele de construcție etc. De asemenea, vom aproba un Cod al urbanismului, care va permite să codificăm legislația și să eliminăm lacunele”, a spus Vasile Grădinaru.

Deputatul Igor Chiriac a declarat că proiectul de lege pentru a oferi dreptul efectiv societății civile și aleșilor locali să ceară în instanța de judecată verificarea legalităților construcțiilor a fost deja înregistrat în Parlament.

 

Cristina Parfeni

Share