PAS solicită convocarea ședinței Parlamentului pentru ziua de mâine

PAS solicită convocarea ședinței Parlamentului pentru ziua de mâine

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, au vorbit despre importanța votării pachetului de legi pentru debursarea asistenței financiare europene. În acest sens, ei solicită convocarea ședinței Parlamentului pentru ziua de mâine, informează OFICIAL.

Mihai Popșoi a declarat: „Pe când țara este bântuită de pandemie, când bunii noștri prieteni din Uniunea Europeană (UE) vor să ne ajute, oferindu-ne asistență nerambursabilă, unii dau cu piciorul în aceasta asistență. Acum când sunt bani reali, fără condiții păguboase, socialiștii tărăgănează. Mai grav, socialiștii au înțeles că există suficiente voturi în Parlament și fără ei, pentru că aveam înțelegere cu Partidul Democrat că agreează acest pachet. Astfel, ei, văzând că sunt suficiente voturi, încearcă să tragă de timp”, a spus deputatul.

În același timp, el a adăugat: „Dacă vrem să căutăm soluții și nu scuze, putem face ședința Parlamentului în altă parte, important e să fie voință și să lucrăm – ca să aducem acești bani în țară. Noi suntem siguri că vom reuși să adoptăm aceste legi și scuzele socialiștilor împotriva unor legi nu vor trece”.

Liderul fracțiunii parlamentare PAS, Igor Grosu s-a referit la condiționalitățile care trebuie aprobate în acest sens. „Timp avem foarte puțin, avem o săptămână pentru a le îndeplini. De aceea, chiar astăzi am făcut o solicitare către Președintele Parlamentului de a ne convoca mâine și a urma agenda pe care am aprobat-o la ședința precedentă. Cu toate măsurile de precauție pe care le putem lua, solicităm să convocăm ședința Parlamentului”, a conchis parlamentarul.

Mihaela Conovali

Share