PAS: Se dorește obstrucționarea votului din diasporă

PAS: Se dorește obstrucționarea votului din diasporă

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) să rezolve imediat problemele apărute în diasporă cu privire la procesul de vot, informează OFICIAL.

Deputatul, dar și candidatul PAS la următoarele alegeri, spune că tot mai multe semnale apar precum că se dorește obstrucționarea votului din diasporă.

„Conform legii, partidele parlamentare deleagă membri în birourile electorale în diaspora. Iată că PSRM și Șor s-au gândit să nu delege oameni reali. Cei pe care i-au delegat fie că nu răspund la telefon, fie, dacă răspund, habar nu au că au fost delegați. Ei o fac intenționat pentru a tărăgăna procesul de vot la 11 iulie. Este una când sunt 9 membri într-un birou electoral și e cu totul altceva când sunt 7 sau și mai puțin”, a comunicat Litvinenco, în cadrul unei intervenții live.

A doua problemă, după cum susține Litvinenco, este nerepartizarea numărului suficient al operatorilor: „Deși s-au solicitat 3, CEC-ul lui Lebedinschi a alocat doar 2”.

Drept urmare, deputatul solicită CEC-ului să rezolve aceste probleme, în special să suplimenteze numărul de operatori la secțiile aglomerate – de la 2 la 3.

Mihaela Conovali

Share