PAS: Republica Moldova a scăpat de unul dintre cele mai toxice parlamente din istoria țării

PAS: Republica Moldova a scăpat de unul dintre cele mai toxice parlamente din istoria țării

Vladimir Voronin, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui discurs rostit la tribuna Parlamentului, s-a adresat colegilor din Parlament, informează OFICIAL.

„Și noi și dumneavoastră am contribuit la divizarea societății. Și acum suntem obligați să-i unim pe oameni, căci doar prin consolidare pot fi rezolvate probleme, e timpul să oprim stupidul război politic. Cândva într-un interviu am spus că mi-aș dori să ajung într-o zi când în coaliția guvernamentală vor fi toți cei 101 deputați. Acesta e un vis, un ideal politic”, a declarat politicianul.

Voronin a precizat că ei nu-și doresc să fie aliați cu cei din majoritatea parlamentară. „Sperăm că nici dumneavoastră nu doriți, or aveți destule voturi ca să puteți guverna, la fel ca și noi – ca să controlăm fiecare pas pe care l veți face, pentru nu doar a critica, dar și a propune soluții. Noi suntem dispuși să participăm la elaborarea de programe pentru industrie, agricultură, sate”, a mai spus deputatul.

Fruntașul Blocului a mai spus că, indiferent de scepticismul său, el își dorește ca noua guvernare să reușească. „Pentru că și noi, și dvs., am fost și suntem aleși de același popor. Nu contează cine va reuși să facă viața poporului mai bună. Noi desigur suntem diferiți, dar aș vrea să cred că ne unește dragostea față de patria noastră și aceasta va sta la baza activității actualului Parlament”, a declarat el.

Mihai Popșoi, președintele fracțiunii Partidul Acțiune și Solidaritate, a declarat că, urmare a alegerilor parlamentare anticipate, Republica Moldova „a scăpat de unul dintre cele mai toxice parlamente din istoria țării”.

„PAS vine cu o viziune pro-justiție, pro-bunăstare. Începând de astăzi, avem o majoritate a oamenilor buni, care se va pune pe treabă ca să guvernăm bine, onest. Provocările sunt majore, dar această majoritate ne va permite să luăm decizii rapide”, a spus deputatul.

Marina Tauber, secretarul fracțiunii Partidului „Șor”, a spus că e timpul ca deputații să purceadă la lucruri concrete și fapte reale, pentru cetățenii noștri din țară și de peste hotare.

„Sperăm că se va ține cont și de experiența noastră. Noi suntem gatA să ne implicăm și să muncim, mai ales pe dimensiunea socială”, a subliniat deputatul.

 

Cristina Gurez

Share