PAS: Primarul Ion Ceban readuce gheretele pe străzile din mun. Chișinău

PAS: Primarul Ion Ceban readuce gheretele pe străzile din mun. Chișinău

„Primarul Ion Ceban readuce gheretele pe străzile din mun. Chișinău. Pentru implementarea acestui plan, coaliția PSRM și PPDA din CMC exclude fracțiunea PAS din comisii”, comunică reprezentanții PAS. 

Reprezentanții partidului mai declară că există o comisie foarte importantă „Comisia de licitații”, responsabilă de monitorizarea licitațiilor locurilor pentru gherete.

„Anterior din partea fracțiunii PAS făcea partea consiliera municipală Angela Munteanu Pojoga, care în nenumărate rânduri a sesizat despre ilegalitățile din domeniul gheretelor. Acum, după reorganizarea fracțiunii, coaliția PSRM și PPDA, pentru a-și apăra interesele și probabil pentru a acoperi gheretele care sunt instalate fără licitații, au decis să ne excludă. Primarul Ion Ceban face licitații de ochii lumii, dar în același timp ignoră faptul că sunt instalate gherete ilegale sau amplasate la adrese diferite de cele din acte. Ba mai mult, pentru aceste gherete Primăria Municipiului Chișinău eliberează autorizații pentru comercializarea țigărilor și a băuturilor alcoolice, în apropierea instituțiilor de învățământ și a celor medico-sanitare”, comunică sursa.

De fapt, adaugă cei de la PAS, asistăm la o schimbare la culoare a gheretelor din mun. Chișinău. „Ion Ceban mai întâi a creat iluzia că luptă cu gheretele, eliminând o parte din concurenți, apoi le readuce pe străzi în alt format, cu alți proprietari. Acesta organizează licitații spunând că aduce bani în buget, dar în același timp tolerează amplasarea ilegală a altor gherete. Fracțiunea PAS din CMC solicită primarului Ion Ceban să înceteze să servească interesele mafiei gheretelor și să muncească în interesul locuitorilor orașului”, comunică cei de la PAS.

Doina Secrieru

Share