PAS: Primăria Chișinău luptă activ cu panourile din oraș, în fond este o acțiune nobilă, totuși…

PAS: Primăria Chișinău luptă activ cu panourile din oraș, în fond este o acțiune nobilă, totuși…

Reprezentanții fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) susțin că toți au observat că, în ultimul timp, Primăria Chișinău luptă activ cu panourile din oraș – în fond este o acțiune nobilă, totuși, ultimele evoluții arată că lucrurile nu stau atât de simplu”, informează OFICIAL.

Consiliera Angela Munteanu declară că, în anul 2007, între municipiul Chișinău și o companie a fost încheiat un contract prin care compania urma să asigure construcția a 300 de stații de așteptare a transportului public în municipiul Chișinău, iar în schimb – investitorul a primit dreptul de a plasa construcții publicitare.

La fel, investitorul și-a exprimat disponibilitatea de a construi un sistem de iluminat pe una din străzile centrale. Totodată, el și-a exprimat și dorința de a sponsoriza evenimentele culturale din municipiu.

„Per total, compania nu și-a respectat sub nicio formă obligațiile contractuale. Mai mult decât atât, compania nu a achitat circa 20 milioane de lei taxe locale în cei 13 ani de activitate”, spune consiliera.

Ea a adăugat că, contractul inițial a fost încheiat pentru 10 ani, ulterior fiind prelungit din oficiu, fiindcă niciuna dintre părți nu a cerut anularea acestuia și urmează să expire la 19 ianuarie 2022.

Consilierul Alexandr Trubca a spus: „Ne vom trezi într-un moment foarte frumos când contractul se va prelungi și compania va solicita Primăriei oferire acestor 1 580 de panouri. Evident aceste riscuri ar fi dispărut dacă contractul ar fi expirat. Acum, Direcția Transport a informat că deja consideră oportun prelungirea contractului pentru 5 ani. Pentru asta primarul trebuie să notifice compania că nu se prelungește contractual”, a conchis consilierul.

Mihaela Conovali

Share