PAS nu va participa la ședința unde va fi votat bugetul municipal: „Am înaintat 8 condiții, azi din nou am chemat primarul la discuții, dar…”

PAS nu va participa la ședința unde va fi votat bugetul municipal: „Am înaintat 8 condiții, azi din nou am chemat primarul la discuții, dar…”

Zinaida Popa, șefa fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău, a anunțat că, din cauza iresponsabilității primarului Ceban, Chișinău stă de 7 luni fără buget. Potrivit spuselor sale, PAS a înaintat 8 condiții pentru a vota bugetul, primarul a refuzat orice discuții, informează OFICIAL.

„Azi, din nou, am chemat primarul la discuții cerând 2 condiții esențiale pentru votarea bugetului – finanțarea grupelor cu program prelungit și a asistenților personali.
PAS a fost deschis să voteze bugetul, dar primarul Ceban a refuzat orice dialog și a refuzat să vină la discuții. Acest lucru arată clar că primarul Ceban nu vrea, de fapt, să discute bugetul.
 Primarul Ceban face toată această mimare pentru că negociază cu socialiștii funcții și are voturile necesare.

PAS nu va participa la această mimare. Bugetul actual propus este împotriva chișinăuienilor și nu conține finanțări esențiale pentru oameni. 1200 mame și familii rămân fără ajutor de îngrijire a copiilor cu un grad sever de dizabilitate, 39000 de copii rămân fără grupe cu program prelungit, suburbiile rămân fără rezolvarea problemelor din localități etc. PAS nu va participa la ședința CMC de azi”, a declara ea.

Zinaida Popa a spus că, PAS este de acord să voteze bugetul mun. Chișinău, dacă Primarul reconsideră solicitările noastre: grupele cu program prelungit și asistenții personali.

Share