PAS, la Procuratură: Ceban se pregătește de campania electorală din bani publici

PAS, la Procuratură: Ceban se pregătește de campania electorală din bani publici

Consilierul municipal în Chișinău în Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Ivanov astăzi a depus un demers la Procuratura Generală, prin care solicită să fie investigate încălcările din procesul de selecție și implementare a proiectelor din programul Buget Civil 2022 în valoare de 3 milioane de lei, informează OFICIAL.

Dumitru Ivanov a publicat „cronologia schemei din Bugetul Civil 2022, unde oamenii decid cum se cheltuie banii publici”:

„Anul acesta au fost bugetați 3 milioane de lei pentru proiectele oamenilor;

În anul 2022 orășenii au aplicat cu 28 de proiecte;

Pentru fiecare proiect depus au fost strânse minim 100 semnături;

Urma să fie etapa de votate după analiza proiectelor de către o comisie din primărie. Comisia, din 28 de proiecte a admis doar 10 la votare.

Acum schema:

Comisia a selectat în mare parte proiecte ce au ca scop efectuarea de sondaje, emisiuni, reportaje și alte activități de PR și reclamă politică, exact înainte de alegerile pentru Primar în 2023. Alte proiecte precum amenajarea terenuri de joacă, scuaruri, terenuri de sport, trotuare și alte proiecte de infrastructură au fost blocate;

Toate 10 proiecte erau de o sumă mai mică de 3 milioane lei, respectiv, indiferent de votul cetățenilor, toate proiectele dorite de Ceban au trecut;

Ceban se pregătește de campania electorală din bani publici”.

„Fracțiunea PAS din CMC va depune toate eforturile ca proiectul de Bugetare Civilă să fie un instrument real pentru rezolvarea problemelor oamenilor, unde ei singuri decid pentru ce proiecte vor fi alocați banii orașului”, a conchis consilierul.

Share