PAS, în teritoriu: Dragi cetățeni, suntem determinați să reconstruim și să modernizăm țara din temelie

PAS, în teritoriu: Dragi cetățeni, suntem determinați să reconstruim și să modernizăm țara din temelie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în weekendul care a trecut, a continuat campania lunară „PAS informează”, desfășurată în localități, informează OFICIAL.

Reprezentanții PAS au discutat cetățenii despre situația la moment și acțiunile pe care le întreprinde guvernarea „ca să trecem cu bine peste această iarnă și să mergem hotărât spre țelurile noastre”.

„Cetățenii sunt, pe bună seamă, îngrijorați de criza energetică și prețurile mari. Totodată, ne bucurăm să auzim că majoritatea oamenilor înțeleg situația complicată în care se află țara noastră. Îndemnăm cetățenii să se înregistreze pe platforma compesatii.gov.md sau să apeleze la asistentul social sau bibliotecarul din localitate. În acest an, prin programul „Ajutor la contor”, lansat de Guvern, vom ajuta țintit cetățenii, astfel încât cei mai vulnerabili să beneficieze de mai mult ajutor.

Chiar și în această perioada deloc ușoară, suntem dedicați proiectelor de infrastructură națională. Punem treptat bazele independenței energetice a țării, construim drumuri de calitate europeană, iar până la sfârșit de an vom da în exploatare, în total, circa 90 de km de drum.

Prin Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, adoptată recent, ne-am angajat, în următorii 7 ani, să reducem nivelul sărăciei absolut cu cel puțin 50%, să construim două spitale regionale, 5 poduri între Republica Moldova și România și sisteme de canalizare în toate localitățile cu peste 15 mii de locuitori. Anume aceste proiecte definesc statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană – angajamente concrete pentru o viața de calitate a cetățenilor noștri.

Au început și primele proiecte prin programul național „Satul European”, iar unele proiecte daje au fost date în exploatare, cum ar fi sistemul de apă și canalizare în orașul Cornești sau terenul de mini-fotbal din satul Revaca, Sîngera” – a enumerat formațiunea.

Totodată, PAS a declarat: „Dragi cetățeni, suntem determinați să reconstruim și să modernizăm țara din temelie. Moldova trece printr-o perioadă de grele încercări, dar și de mari oportunități. Dacă ne vom ține împreună, vom ieși din crize mai puternici și rezistenți.”

Share