PAS în CMC către primar: Ne pare rău că umblați cu mâța în sac

PAS în CMC către primar: Ne pare rău că umblați cu mâța în sac

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) declară că propunerea primarului capitalei, Ion Ceban, de a institui un moratoriu a construcțiilor ilegale este una populistă, ori PAS a înaintat anul trecut o asemenea propunere și ea nu a fost acceptată, transmite OFICIAL.

Șeful fracțiunii PAS în CMC, Roman Cojuhari a menționat că în Chișinău continuă să se distrugă nucleul istoric, iar Ion Ceban face mai mult politică, decât lucru real.

„Ceban aruncă cu populisme și învinuiri în stânga și dreapta. Le folosește în scopuri personale, pentru PR, nu pentru a rezolva problemele cetățenilor. La începutul săptămânii a ieșit într-un live să ne spună că este necesar de a institui un moratoriu asupra construcțiilor ilegale. Și-a amintit de haosul din domeniu abia după 2 ani”, a spus Roman Cojuhari.

Consilierul PAS în CMC, Zinaida Popa, a spus că PAS a propus anterior un asemenea moratoriu, dar nu a fost acceptat și va propune un alt proiect de decizie în acest sens pentru a fi inclus pe ordinea de zi a ședinței CMC.

„PAS a propus un an în urmă instituirea unui asemenea moratoriu. Atunci, Ion Ceban și alți subordonați nu l-au susținut. De ce atunci nu era bine, acum este? De ce ați permis distrugerea centrului istoric? Interesele sunt prea mari, iar dezvoltatorii imobiliari doresc să construiască acolo unde ei vor. Ne pare rău că umblați cu mâța în sac și din cauza Dvs. pierdem un an de inacțiune în acest sens”, a spus Zinaida Popa.

 

Cristina Parfeni

Share