PAS – în ajutorul guvernării. Invită autoritățile să preia proiectele lor de lege

PAS – în ajutorul guvernării. Invită autoritățile să preia proiectele lor de lege

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în cadrul unei conferințe de presă, anunță despre două proiecte de lege. Acestea sunt propuse guvernării în vederea preluării inițiativelor.

Natalia Gavriliță, ministra Finanțelor în Guvernul Sandu, a oferit mai multe detalii. „Pe zi ce trece economiile oamenilor se reduc și Guvernul continuă să acționeze prea încet și ineficient. În perioadă de criză, toate țările au acționat foarte repede și au oferit resurse pentru a acoperi veniturile cetățenilor”, a declarat Gavriliță.

„PAS a propus încă la mijlocul lunii martie un set de măsuri care să permită oamenilor un răgaz pentru asigurarea familiilor lor. Am văzut un răspuns din partea Guvernului, care este orientat doar spre companiile mari”, a mai adăugat ea.

Gavriliță a amintit despre unele propuneri: „Noi am propus 2 măsuri principale: subvenționarea șomajului tehnic în proporție de 75 la sută din salariu și un mecanism de garantare a creditelor pentru agenții economici. Noi nu vrem falimentări în lanț”.

Deputatul Dan Perciun a comunicat despre proiectul ce va fi înregistrat: „Înregistrăm, astăzi – în Parlament, un proiect de lege prin care la toți cei care veniturile sunt afectate de epidemie să li se amâne ratele de plată”.

Deputatul Radu Marian a anunțat despre un alt proiect de lege – crearea unui fond de garantare în valoare de 2 miliarde de lei. „Noi nu vom înregistra aceste proiecte de lege acum. De fapt, invităm autoritățile – în special Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor să preia aceste proiecte de lege și să le înregistreze ca inițiativă proprie. Facem acest gest de bunăvoință”, a precizat Marian.

Mihaela Conovali

Share