PAS: Frica şi teroarea instaurată de regimul stalinist a rămas pecetluită adânc în memoria cetăţenilor

PAS: Frica şi teroarea instaurată de regimul stalinist a rămas pecetluită adânc în memoria cetăţenilor

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), astăzi, au comemorat victimele celui de al doilea val al deportărilor, informează OFICIAL.

„Al doilea val de deportări (6 iulie 1949) operat de regimul totalitar comunist a fost deosebit de nemilos. Peste 35.000 de oameni – bărbaţi, femei, bătrâni, copii – indiferent de etnie şi limba vorbită, au fost ridicaţi noaptea şi trimişi în vagoane pentru vite în GULAG. Singura lor vină era că au fost oameni harnici, gospodari şi că s-au opus colectivizării forțate”, spun reprezentanții PAS.

„Frica şi teroarea instaurată de regimul stalinist a rămas pecetluită adânc în memoria colectivă a cetăţenilor din Republica Moldova. Crimele statului asupra cetăţenilor nu au termen de prescripție și nu trebuie nici uitate, nici iertate. Să-i pomenim pe cei care au suferit şi să facem zi de zi, tot ce ne stă în puteri, ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple”, mai adaugă cei de la PAS.

În același timp, PAS spune că trebuie să construim o societate fără teroare și frică, unde drepturile omului sunt respectate, iar oamenii trăiesc în bună înțelegere și bunăstare.

Mihaela Conovali

Share