PAS: Este cea mai dură rezoluție adoptată de Parlamentul European

PAS: Este cea mai dură rezoluție adoptată de Parlamentul European

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că Rezoluția adoptată de Parlamentul European este cea mai dură din ultimii 10 ani în adresa guvernării Republicii Moldova.

După cum informează Oficial, potrivit lor, rezoluția cu privire la criza politică din Moldova după invalidarea alegerilor din Chișinău a fost adoptată în plenul Parlamentului European cu o majoritate covârșitoare.

„Solicită Comisiei Europene să suspende suportul bugetar pentru Moldova, în baza precedentului din iulie 2015 când a avut loc o asemenea suspendare după criza din sistemul bancar; consideră că mecanismul de suspendare a suportului bugetar trebuie să fie adoptat drept reacție la invalidarea alegerilor din Chișinău și trebuie să includă o listă de condiții pe care trebuie să le implementeze autoritățile moldovenești, și anume validarea alegerilor din Chișinău și investigații concrete, exhaustive și transparente, precum și recuperarea și sancționarea vinovaților în cazul fraudei bancare. Invită autoritățile să urmeze integral recomandările OSCE/ODIHR și ale Comisiei de la Veneția cu privire la reforma electorală”, a citat PAS.

Mihaela Rotari 

Share