PAS: Echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipărește ziare de campanie la Editura ”Universul”

PAS: Echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipărește ziare de campanie la Editura ”Universul”

„La editura „Universul” s-au tipărit zeci de mii de ziare care nu au fost declarate. Doar în imaginea postată de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, în microbuzul poliției sunt 72 de mii de ziare”, comunică reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), informează OFICIAL.

„Alte două microbuze pline cu ziare au plecat deja. Și socialiștii ne spun că în total au tipărit 55 de mii de ziare… Astfel, echipa candidatului Igor Dodon a fost prinsă în flagrant cum tipărește ziare de campanie la Editura ”Universul”, care aparține 100% statului. Și aceste servicii nu sunt declarate în rapoartele financiare depuse la CEC. Pe de altă parte, aici este o utilizare obraznică a resurselor administrative (resurselor statului) în favoarea lui Igor Dodon”, mai declară PAS.

La scurt timp, vicepreședinta PAS, Olesea Stamate, a anunțat că a expediat o sesizare în adresa Comisiei Electorale Centrale, solicitând sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale. „Este clar ca la mijloc sunt mult mai multe abuzuri. Utilizarea resurselor administrative, posibil depășirea atribuțiilor de serviciu, și în funcție de care sunt alte detalii din spatele acestei ”operațiuni”, mai pot fi și alte componente penale ale acțiunilor candidatului și persoanelor implicate. Așteptăm investigarea promptă și sancționarea, după lege. Haideți, măcar odată, dați dovavă că acționați în interesul cetățenilor și nu al unor grupări politice (criminale)”, a declarat Stamate, pe Facebook.

Doina Secrieru

 

Share