PAS din CMC: În campania electorală, Ion Ceban promitea că va urca la volanul buldozerului și va demola 3 construcții ilegale, însă acum…

PAS din CMC: În campania electorală, Ion Ceban promitea că va urca la volanul buldozerului și va demola 3 construcții ilegale, însă acum…

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a lansat o serie de acuzații în adresa primarului general al municipiului, Ion Ceban, în cadrul unei acțiuni desfășurate înainte de începerea ședinței Consiliului, transmite OFICIAL.

„În campania electorală, Ion Ceban promitea că va urca la volanul buldozerului și va demola 3 construcții ilegale, însă astăzi vedem că primarul deja se urcă la volanul MAN-ul și nu la cel al buldozerului.

Ion Ceban, împreună cu PSRM, a devenit capul mafiei imobiliare din Chișinău. Dovadă sunt proiectele de decizie incluse la ședința de astăzi pe ordinea de zi, în special, aprobarea planurilor urbanistice zonale, care presupun construcția unor complexe locative cu blocuri multietajate”, a declarat Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC.

Potrivit spuselor sale, „nici măcar hotărârea CNESP din 20 ianuarie, nu i-a oprit să convoace ședința”.

„Nu-i oprește nici pandemia pentru a-și face interesele și de a colecta bani pentru partidele sale. Hotărârea CNESP spune foarte clar că sunt interzise convocările ședințelor consiliilor locale. Pe Ion Ceban nu-l opresc nici prevederile legale. El a emis o dispoziție a comisiei municipale, prin care permite convocarea consiliului local”, a menționat Roman Cojuhari.

El afirmă că, „miza este vânzarea unor terenuri incluse pe ordinea de zi și a acelor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) care presupun construcția unor complexe locative multietajate în zone fără infrastructură socială”.

„Aceasta este fața adevărată a primarului Ion Ceban. În loc să facă ordine în oraș, el vinde terenuri municipale și schimbă destinația lor pentru a fi construite furnicare din beton”, a spus președintele fracțiunii PAS din CMC.

Doina Buruiană

Share