PAS din CMC, cu acuzații către primarul capitalei

PAS din CMC, cu acuzații către primarul capitalei

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), în cadrul unei conferințe, au lansat o serie de acuzații în adresa primarului general al municipiului, Ion Ceban, informează OFICIAL.  

„La ultima ședință a CMC primarul a inclus pe ordinea de zi 5 PUZ care vor paraliza sectoarele din capitală. Însă, după ce fracțiunea PAS a bătut alarma și a publicat un material cu mai multe detalii despre șirul de probleme admise de Primăria Municipiului Chișinău și Direcția arhitectură, a venit un viceprimar și a anunțat că anulează ședința CMC. Pretextul invocat era pandemia, însă adevărul este altul. Realitatea este următoarea, că după ce vor fi ridicate noile complexe locative, familiile din aceste case nu vor avea unde să-și ducă copiii la școală sau grădiniță, pentru că proiectele respective nu prevăd asigurarea copiilor cu locuri necesare în instituții de învățământ. Noi cu toții simțim pe propria piele problema ambuteiajelor kilometrice din Chișinău, iar construcția acestor mușuroaie din beton va amplifica problema fluxului prea mare de mașini de pe străzile capitalei, respectiv ambuteiajele vor fi și mai mari”, a menționat Zinaida Popa, vicepreședintele fracțiunii.
Ea a spus că este grav faptul că Primăria nu pentru prima dată acceptă construcția unor complexe locative multietajat, fără infrastructură socială, iar fracțiunea PAS s-a opus mereu și va fi împotriva construcțiilor iresponsabile care duc la sufocarea chișinăuienilor.
„Orice complex locativ avizat trebuie să asigure construcția infrastructurii elementare pentru un trai decent, așa încât noii locatari să dispună de școli, grădinițe, locuri pentru parcare, terenuri de joacă, spații verzi”, a subliniat consilierul.
Potrivit spuselor sale, fracțiunea PAS din CMC este împotriva construcției acestor furnicare din beton și în caz că ele vor fi votate, ei le vor contesta în toate instanțele corespunzătoare. Începând cu cancelaria de stat și ajungând la procuratura.
„Orașul are nevoie de un primar care să gestioneze corect procesele în Chișinău, ci nu interesele proprii”, a conchis Popa.

Cristina Gurez

Share