PAS din CMC a depus un denunț la Procuratură: Ion Ceban nu dă dovadă de inițiativă în raport cu clădirile ilegale din municipiu

PAS din CMC a depus un denunț la Procuratură: Ion Ceban nu dă dovadă de inițiativă în raport cu clădirile ilegale din municipiu

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), astăzi, a depus un denunț la Procuratura Generală (PG) deoarece primarul capitalei, Ion Ceban, nu dă dovadă de inițiativă în raport cu clădirile ilegale din municipiu. La rândul său, Ion Ceban spune că PAS „în fiecare zi inventează noi teme pentru a devia de la ilegalitățile pe care le fac zilnic”, informează OFICIAL.

„Domnule primar general, unde e lupta cu construcțiile ilegale – promisă în campania electorală din 2019 și din 2023? Unde e planul urbanistic general promis? Unde sunt construcțiile ilegale pe care ați promis că le veți demola, când ajungeți primar?”, a întrebat Dumitru Ivanov, vicepreședintele PAS în CMC.

Ion Ceban, primarul Chișinăului, a spus că „denunțurile la Procuratură și la alte organe de drept din partea PAS curg gârlă după ce au terminat cu „reforma” justiției și au numit procurorul”.

„Sunt acțiuni și activități de PR ale consilierilor PAS și ale aliaților lor care s-au activat tot mai mult în ultima perioadă, fiind deja într-o nouă campanie electorală. În lipsa rezultatelor pe țară, în fiecare zi inventează noi teme pentru a devia de la ilegalitățile pe care le fac zilnic.

Referitor la documentul pe care îl numesc ei buget, nu s-a respectat cadrul legal, nu s-a ținut cont de cifrele transmise în circulara Ministerului de Finanțe și datele sunt total eronate, ceea ce demonstrează încă o dată că sunt neprofesioniști și nu au idee despre cum stau lucrurile. Este un document ilegal pe care l-au desenat pentru a-și face PR și campanie electorală.

În continuare, Primăria Chișinău muncește pentru cetățeni, dezvoltă și creează noi oportunități, nu are restanțe la salarii, nu lichidează instituții și nu își bate joc de proprii cetățeni cum o face guvernarea PAS”, a mai spus primarul.

Amintim că, ieri, PAS în CMC a solicitat convocarea ședinței Consiliului și votarea bugetului municipal 2024, conform proiectului înaintat de PAS.

Share