PAS, cu un demers la CEC: Cerem deschiderea a 198 de secții în diaspora

PAS, cu un demers la CEC: Cerem deschiderea a 198 de secții în diaspora

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) pledează pentru deschiderea mai multor secții și o mai bună organizare a procesului de vot în diaspora la 11 iulie curent, informează OFICIAL.

Igor Grosu, președintele interimar al PAS, a declarat, în debutul conferinței de presă de astăzi: „Ieri am avut plăcuta surpriză să vedem cum peste 100 de mii de cetățeni din diaspora s-au înregistrat în prealabil. Ne-au dat un exemplu de mobilizare”.

Fruntașul PAS a spus că, cu ajutorul diasporei, în 2020 a fost obținută victorie la prezidențiale, iar acum „avem următoarea șansa printr-o mobilizare exemplară – să eliberăm Parlamentul de hoți, iar fără diaspora lucrul acesta va fi greu”.

Sergiu Litvinenco, vicepreședinte al formațiunii, a anunțat că astăzi PAS a expediat un demers către Comisia Electorală Centrală cu propuneri privind numărul de secții, precum și condițiile de votare.

„Propunerile noastre se fundamentează pe cele 3 criterii prevăzute în lege: înregistrări prealabile, datele de la scrutinele anterioare și statisticile oficiale cu privire la numărul cetățenilor din diferite orașe. De asemenea, am primit multiple solicitări scrise de la conaționalii noștri”, a spus deputatul.

Politicianul a spus că PAS cere deschiderea de noi secții în aceste alegeri – în total 198 peste hotare. La prezidențiale au fost 139.

Ei solicită 7 noi secții în Germania, 3 – în Irlanda, 7 – în Marea Britanie, 4 – în Franța, 12 – în Italia, 4 – în Israel, 5 – în Statele Unite ale Americii. De asemenea, se propun noi secții în România, Elveția, Belgia, Portugalia etc.

 

Cristina Gurez

Share