PAS către CNESP: Este o bătaie de joc față de niște antreprenori care și așa au fost lăsați baltă de guvernare

PAS către CNESP: Este o bătaie de joc față de niște antreprenori care și așa au fost lăsați baltă de guvernare

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian solicită Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) să revizuiască punctul 4 din decizia din 15 februarie 2021 și să revină la formularea lui din Decizia din 27 noiembrie 2020, transmite OFICIAL.

Potrivit deputatului, acest punct creează o confuzie care pune în pericol sute de afaceri și mii de angajați.

„Chiar dacă punctul 4 se referă doar la interzicerea activității „Baruri şi alte activităţi”, polițiștii au început să închidă și localurile în format mixt bar-restaurant, care au activat legal până acum. Mai mult decât atât, chiar în punctul următor din decizie, acest tip de activitate este permis. Se creează o situație absurdă, prin care în punctul 4 un tip de activitate este interzis, iar în punctul 5 – aceeași activitate este permisă.

Este inacceptabil ca funcționarii publici să comită astfel de „greșeli”. În joc sunt mii de locuri de muncă, investiții, afaceri, contribuții la buget. Este o bătaie de joc față de niște antreprenori care și așa au fost lăsați baltă de guvernare. Este minimul necesar care se cere de la acești funcționari – să scrie în mod coerent și clar un document de care depind atât de mulți oameni”, punctează Radu Marian.

Cristina Parfeni

Share