PAS bate alarma: Se planifică majorarea tarifului pentru călătoriile în transportul public în capitală

PAS bate alarma: Se planifică majorarea tarifului pentru călătoriile în transportul public în capitală

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) spune că Primarul Capitalei, Ion Ceban, planifică să mărească tariful pentru călătoriile în transportul public, transmite OFICIAL.

Potrivit PAS, tariful urmează să fie majorat până la 6-7 lei per călătorie, iar acest lucru trebuie să se întâmple până la finalul anului acesta.

„Din câte înțelegem deja se lucrează cu Consilierii Municipali, unor fiindu-le promise anumite PUZ-uri, iar altora alte beneficii precum locuri în diferite consilii ale Societăților pe Acțiuni și Întreprinderile municipale.

Proiectul bugetului pentru anul 2022, propus de Primarul Ion Ceban presupune alocarea a 700 de milioane sau 28% din veniturile proprii ale Primăriei. Aceste 700 de milioane sunt formate în primul rând de creșterea prețului per vehicul/kilometru atât în cazul troleibuzelor de la 23.9 lei la 25.4 lei și de la 23.02 la 26.3 lei în cazul autobuzelor, adică cu peste 3 lei mai mult”, spune PAS.

De asemenea, Fracțiunea PAS din CMC nu va vota niciun fel de majorare a tarifului în transportul public până la realizarea unui audit funcțional și financiar complex a celor 2 întreprinderi de transport public.

Cristina Pendea

Share