PAS a semnat declarația CALM

PAS a semnat declarația CALM

Deputatul Petru Frunze declară că astăzi a semnat declarația elaborată de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), prin care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) își asumă în viitorul Parlament să susțină descentralizarea competențelor și finanțelor publice locale, informează OFICIAL.

„Fracțiunea PAS din Parlamentul Republicii Moldova a elaborat mai multe inițiative legislative pentru a oferi primăriilor posibilitatea să încaseze în bugetul local o mare parte din impozitele și taxele colectate la nivel local. Totodată am contestat modul inechitabil de alocare a mijloacelor financiare către primării”, notează Frunze, pe Facebook.

Tot el spune că nu doar a fost semnată o declarație. „Vom întreprinde acțiuni concrete pentru a implementa agenda de descentralizare pentru autoritățile locale”, a adăugat parlamentarul.

Până la acest moment, declarația CALM a fost semnată de reprezentanții Platformei DA, cei de la Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Blocul „Renato Usatîi”.

 

Mihaela Conovali

Share