Partidul Unității Naționale. Anatol Șalaru explică de ce se va numi așa partidul său!

Partidul Unității Naționale. Anatol Șalaru explică de ce se va numi așa partidul său!

Ex-ministrul Apărării, Anatol Șalaru, creează Partidul Unității Naționale. Despre aceasta el a anunțat pe o rețea de socializare.

„De ce unitate națională? Pentru că e ceea ce ne lipsește cel mai mult nouă, românilor de peste Prut. ( Nouă, celor din Basarabia.) Avem drept obiectiv ca acest nou partid sa fie expresia politică a tuturor celor care își doresc un stat integru, european, capabil să își apere cetățenii și mai ales capabil să le construiască cetățenilor un viitor. După 25 de ani de la desprinderea de imperiul sovietic, Republica Moldova are nevoie de un restart care să o scoată din zona gri a relațiilor internaționale și să o ducă în rândul țărilor civilizate, pentru că acolo îi este locul”, a explicat el.

Anatol Șalaru a menționat că nu va fi ușor să construiască noua formațiune, dar va reuși. „Dar n-a fost ușor nici în 1989, atunci când am aprins flacăra eliberării naționale. Am reușit atunci, vom reuși și acum. Republica Moldova are nevoie de un partid românesc, capabil sa ofere o alternativa la actuala clasă politică, un partid care sa fie acceptat ca partener de clasa politică de la București și mai ales un partid care să nu dezamăgească și sa nu-și încalce angajamentele asumate”, a punctat politicianul.

El a mai comunicat că în perioada următoare vor fi anunțați toți membrii grupului de inițiativă.

Doina Secrieru

Share