Partidul Șor: „Peste 10 mii de persoane protestează împotriva excluderii lui Vitalie Balinschi din cursa electorală de la Hâncești”

Partidul Șor: „Peste 10 mii de persoane protestează împotriva excluderii lui Vitalie Balinschi din cursa electorală de la Hâncești”

„Peste 10 mii de persoane participă la o acțiune de protest la Curtea de Apel Chișinău, unde un complet de magistrați examinează cererea Comisiei Electorale Centrale de a-l exclude pe Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „Șor” din alegerile parlamentare noi din Hâncești”. Aceasta se menționează într-un comunicat al Partidului.

Protestatarii cer ca Vitalie Balinschi să fie lăsat în cursa electorală, cerând instanței să adopte o decizie corectă.

Avocatul Vadim Banaru, reprezentantul Partidului Șor la CEC a declarat în fața mulțimii că cererea CEC este ilegală. Banaru a mai spus că CEC a dat dovadă de părtinire, iar unii membri ai acestei instituții se află în relații apropiate cu guvernarea.

Candidatul Partidului „Șor”, Vitalie Balinschi, a declarat în fața protestatarilor a declarat că cererea CEC reprezintă un abuz din partea guvernării.

„Guvernarea a scuipat în ochii a peste cei 10 mii de oameni din circumscripția nr.38 Hânceștu, iar regimul a pus aici în funcțiune toată mașinăria statului, încercând să fraudeze alegerile din circumscripția 38”, a declarat Balinschi.

Amintim că, săptămâna trecută, CEC a adoptat o decizie în care cere Curții de Apel Chișinău să-l elimine pe Vitalie Balinschi din cursa electorală, invocând încălcări ale legislației electorale. Partidul „Șor” a calificat decizia CEC ca fiind una politică, fiind luată în interesul candidatului PSRM.

169qu7ba

photo_2020-03-10_10-26-20-2

Doina Secrieru

Share