Partidul Șor: Mai mulți europarlamentari își exprimă susținerea față de Partidul Șor în înregistrarea în cursa alegerilor parlamentare

Partidul Șor: Mai mulți europarlamentari își exprimă susținerea față de Partidul Șor în înregistrarea în cursa alegerilor parlamentare

Europarlamentari și oficiali europeni care reprezintă trei grupuri politice în UE salută implicarea Partidului Politic Șor în campania pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. În același timp, deputații europeni își exprimă îngrijorarea față de presiunile care au început deja să fie puse pe membrii și liderii Partidului Șor. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al partidului. 

„În numele prietenilor dvs. conservatori din Europa – Alianța Conservatorilor și Reformiștilor Europeni – am dori să vă felicităm cu începutul campaniei și să vă urăm noroc și succes la viitoarele alegeri parlamentare”, i-a transmis lui Ilan Șor – directorul executiv al ACRE, Richard Milsom.

Richard Milsom menționează că nu va încălca legislația Republicii Moldova și nu-l va susține pe Ilan Șor și formațiunea acestuia în timpul campaniei electorale, dar că e gata să reia colaborarea imediat după alegeri, pe care este convins că le va câștiga Partidul ȘOR. „Înțelegem că, în timpul alegerilor, nu vă putem susține activ din cauza legislației Republicii Moldova. Dar vă pot promite că, după victoria dvs., în februarie anul viitor, vom fi primii oameni care vă vor vizita la Orhei și vă vom fi alături să sărbătoriți Victoria. Și așteptăm cu nerăbdare să continuăm cooperarea și activitatea noastră în viitor. Nu doar înainte, dar și după alegeri”, a menționat Richard Milsom, directorul executiv al ACRE.

„Cunoaștem cu îngrijorare faptul că domnul Dodon încearcă să influențeze eliberarea certificatelor de integritate pentru candidații parlamentari și sperăm că acest lucru nu va influența procesul electoral și nu va sta în calea acestuia”, a declarat Richard Milsom.

De asemenea, europarlamentarul PPE Fulvio Martusciello își exprimă îngrijorarea față de presiunile asupra Partidului ȘOR. „Sunt profund îngrijorat de intenția de a destabiliza cursul natural al alegerilor, încercând să pună la îndoială o participare democratică mare. Mă refer la comentarii ciudate ale unor înalte autorități pro-ruse, care încearcă să influențeze decizia Autorității Naționale de Integritate și acțiunile acesteia”, menționează Martusciello.

Europarlamentarul austriac Barbara Kappel, membră a Grupului Europa Națiunilor și a Libertății salută intenția Partidului ȘOR de a candida la alegerile parlamentare și își exprimă încrederea în victoria formațiunii la parlamentare, ceea ce va fi „o nouă eră pentru Moldova”. „Le doresc bunilor mei prieteni din Partidul “ȘOR”, lui Ilan ȘOR și echipei sale, toate cele bune. O campanie de succes și, bineînțeles, un rezultat bun pe data de 24 februarie. Voi fi foarte bucuroasă să vă văd pe toți sărbătorind pe 25 (februarie n.red) o nouă eră pentru Moldova și Uniunea Europeană”, a transmis Barbara Kappel.

Europarlamentarul polonez Karol Karski, membru al ACRE și Membru al Biroului Europarlamentului, menționează că Partidul ȘOR reprezintă „un suflu nou” și absolut necesar pentru politica și societatea moldovenească. „El (Partidul ȘOR n.red) a demonstrat cu succes, la nivel local, că pot fi aplicate măsuri corecte pentru economia de piață, păstrând atenția pentru păturilke sărace ale populației, având grijă de pensionari. De asemenea, a arătat cum prin investiții efective poate fi eradicat șomajul și îmbunătățită viața cotidiană a cetățenilor Moldovei”, menționează profesorul Karski

Amintim că joi, 27 decembrie, Partidul Politic ȘOR a depus și actele necesare, precum și lista de candidați pentru circumscripția națională, pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Formațiunea va propune candidați și pe circumscripțiile uninominale, a anunțat liderul acesteia, Ilan Șor, precizând că el personal va candida în circumscripția Orhei.

sursa: partidulsor.md

Share