Partidul Șor: Federația Rusă a decis să reia importul de produse agricole de la 20 de companii din Moldova

Partidul Șor: Federația Rusă a decis să reia importul de produse agricole de la 20 de companii din Moldova

Încă 20 de companii agricole din țara noastră pot exporta, de astăzi, pe piața rusă. Anunțul a fost făcut de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a precizat că este o realizare importantă, deoarece fermierii se află într-o situație extrem de grea, când  ratele dobânzilor pentru credite au explodat, fertilizanții sunt de câteva ori mai scumpi față de anul trecut, iar statul nu oferă niciun sprijin pe timp de criză. 

De asemenea, liderul opoziției a menționat că legea care oferea avantaje pentru producția autohtonă nu funcționează, ba chiar ministrul Economiei insistă ca aceasta  să fie anulată.

„În aceste condiții, redeschiderea pieței de desfacere este ca o gură de aer pentru companiile agricole. Noi am știut asta și am insistat să le oferim această oportunitate. Mai mult, am insistat să eliminăm monopolul pe care l-au instituit până acum asupra exporturilor companiile afiliate grupării Filat-Sandu”, a explicat Ilan Șor.

El a amintit că a insistat asupra deschiderii pieței Federației Ruse pentru fermierii din toate raioanele și că a obținut recent promisiunea că și acest lucru se va produce în curând. „La orice nemernicie a guvernării, noi răspundem cu o realizare pentru oameni, pentru țară. Așa a fost și așa va fi. Sper ca această veste bună să vă facă frumoasă întreaga zi și acest sfârșit de săptămână”, a notat Ilan Șor.

Potrivit Agenției fitosanitare a Federației Ruse, decizia de a permite reluarea exporturilor pentru încă 20 de companii moldovenești are la bază analiza producției vegetale din țara noastră, furnizate pe piața rusă de către companiile din raionul Orhei, care au obținut acest drept la începutul lunii octombrie, la inițiativa lui Ilan Șor.

Share