Partidul „ȘOR”: Dreapta și stânga politică au adus țara în stare de urgență

Partidul „ȘOR”: Dreapta și stânga politică au adus țara în stare de urgență

Fracțiunea Partidului „Șor” nu susține decizia de instituire a stării de urgență în Republica Moldova. Declarația aparține deputatului fracțiunii parlamentare a formațiunii, Denis Ulanov, informează OFICIAL.

„Considerăm că instituirea stării de urgență este irelevantă și inoportună. În loc să rezolve din timp problemele ce țin de securitatea energetică, guvernarea PAS a așteptat altcineva să rezolve problemele țării. Guvernarea a adus țara într-o situație catastrofală, iar acum a instituit stare de urgență. Care este rostul acestei acțiuni dacă avem un Parlament și un Guvern funcțional? Această stare de urgență nu are fundament nici logic, nici juridic”, a declarat Ulanov, în cadrul unui briefing de presă.

El a spus că fracțiunea Partidului „Șor” nu înțelege sensul acestei stări de urgență și ce stă în spatele aceste stări de urgență. „Sigur dacă nu se urmărește altceva, iar noi credem că anume asta se întâmplă. Cineva încearcă să folosească starea de urgență în interesele proprii și să se îmbogățească pe seama acestei crize”, a precizat deputatul.

Totodată, el a spus că, această criză putea fi evitată, dacă guvernarea actuală ar fi acționat responsabil și profesionist.

„Acum după ce au adus țara în prag de colaps, blochează toate mecanismele care mai permit ca statul să funcționeze normal, prin instituirea acestei stări de urgență”, a conchis Ulanov.

Cristina Jicol

Share