Partidul Șor cheamă toți actorii procesului politic din RM să se abțină de la declarații care pun la îndoială continuitatea statalității moldovenești

Partidul Șor cheamă toți actorii procesului politic din RM să se abțină de la declarații care pun la îndoială continuitatea statalității moldovenești

„Centenarul Unirii – o dată istorică, a fost marcată pe larg în Republica Moldova. Este un lucru absolut normal, deoarece istoria multiseculară a propriei țări, în toată diversitatea ei, trebuie cunoscută și  respectată. Dar, în același timp, provoacă îngrijorări un șir întreg de declarații la această temă, făcute de înalți funcționari guvernamentali. Din declarațiile lor reiese că idealul unirii este pentru ei unul din principalele scopuri politice. În opinia noastră ar trebuie să explice în ce calitate au exprimat această opinie – de persoane private sau ca reprezentanți ai guvernului unui stat independent”. Declarația a fost făcută de Partidul ȘOR, în contextul marcării, la 1 decembrie curent, a 100 de ani de la Marea Unire, informează Oficial.

Partidul ȘOR, în aceeași declarație, amintește că este un partid al statalității Moldovenești, pentru care independența Republicii Moldova este o valoare absolută. „Suntem absolut convinși că Moldova nu doar are tot dreptul să rămână un stat independent, dar și posibilitatea de a suplini conceptul de suveranitate cu un conținut pragmatic, socio-economic. În conformitate cu un întreg șir de parametri obiectivi, Moldova poate și trebuie să devină o țară de-sine-stătătoare în care să fie construită o societate prosperă pentru toți”, mai spune formațiunea.

Totodată, Partidul Șor îi cheamă pe toți actorii procesului politic din Republica Moldova să se abțină de la declarații și acțiuni care pun la îndoială continuitatea statalității moldovenești și provoacă tensiuni periculoase în societatea moldovenească multietnică.

Doina Secrieru

Share