Partidul „Șor” cere transparență de la guvernare: Ne întrebăm unde sunt banii?

Partidul „Șor” cere transparență de la guvernare: Ne întrebăm unde sunt banii?

Deputații Partidului „Șor” au pregătit un proiect de lege prin care se cere transparență totală în ceea ce privește cheltuielile suportate de stat în contextul crizei refugiaților, informează OFICIAL.

„Săptămâna trecută liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor cerea publicarea unor rapoarte detaliate cu privire la modul în care Guvernul cheltuie zeci de milioane de lei privind refugiații din RM. De atunci Guvernul și guvernarea PAS au uitat să răspundă la aceste întrebări. Tăcerea lor trezește foarte multe suspiciuni. Am primit foarte multe semnale care indică faptul că multe dintre ajutoarele umanitare destinate refugiaților ucraineni, care ajung în țara noastră, se pierd pe drum. Nu știm ce se întâmplă cu banii donați de partenerii externi și cetățenii simpli. Ajung la destinație sau nu”, a declarat deputatul Partidului „Șor”, Marina Tauber, în cadrul unui briefing de presă.

Ea a mai spus că, în acest moment guvernarea a centralizat toate donațiile și nu permite ca loturile de ajutoare să ajungă direct la destinatar.

„Guvernarea PAS spune că din 3 milioane de dolari cheltuiți zilnic pentru refugiați, o treime sunt bani bugetari. Autoritățile locale și raionale au cheltuit bani pentru sprijinirea refugiaților, dar până astăzi nu au primit niciun ban de la stat. Ne întrebăm unde sunt banii?”, a precizat deputatul.

Totodată, Tauber a menționat că, deputații Partidului „Șor” au pregătit un proiect de lege prin care se cere transparență totală în ceea ce privește cheltuielile suportate de stat în contextul crizei refugiaților.

„Reprezentanții Comisiei să publice săptămânal informația privind cheltuielile și ajutoarele umanitare. Credem că este necesar că informația săptămânală trebuie să fie prezentată în plenul parlamentului. În termen de o săptămână de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Comisia pentru Situații Excepționale să publice cheltuielile din fondurile internaționale. Vrem transparență. Cetățenii sunt în drept să vadă pe ce sunt cheltuiți banii lor”, a conchis Marina Tauber.

Cristina Jicol

Share