Partidul „ȘOR” a votat proiectul PAS privind imunitatea, dar va insista, în lectura a doua, asupra eliminării totale a imunității, nu parțiale

Partidul „ȘOR” a votat proiectul PAS privind imunitatea, dar va insista, în lectura a doua, asupra eliminării totale a imunității, nu parțiale

Partidul „ȘOR” a votat proiectul majorității PAS cu privire la ridicarea imunității, însă va propune, pentru a doua lectură, mai multe amendamente și va insista ca deputații să fie lipsiți complet de imunitate, nu doar parțial, așa cum propune PAS. Declarația a fost făcută de către deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber.

Ea a mai adăugat că proiectul propus de PAS este incomplet și ascunde, de fapt, intenția de a închide gura opoziției.

„În 2019, când fracțiunea Partidului „ȘOR” a cerut anularea prevederii constituționale în privința imunității deputaților, am avut în vedere că aleșii poporului să aibă imunitate și să nu poată fi penalizați doar pentru atitudinile și opiniile politice pe care le exprimă. În rest, pentru orice ilegalitate, contravențională sau penală, să poată fi trași la răspundere la fel ca toți cetățenii. Dar voi ce-ați făcut? Ați selectat doar câteva articole din Codul Penal și ați decis să anulați imunitatea doar pentru ele. În rest, deputații sunt liberi să comită orice infracțiune sau contravenție și să fie siguri că nimeni nu-i poate penaliza. Mai ales dacă acești deputați fac parte din majoritatea parlamentară, respectiv, nu există voturi suficiente pentru a le fi retrasă imunitatea, în cazul în care organele de anchetă solicită acest lucru”, a declarat Marină Tauber.

Potrivit ei, ca de obicei, curajul PAS este unul de paradă și apelează la șmecherii ieftine pentru a ascunde adevăratele intenții.

„Intențiile voastre, pentru noi cel puțin, sunt foarte clare și se rezumă la un singur lucru: anihilarea oricărei opoziții și folosirea puterii strict în interes propriu, fără a avea teamă că va trebui să răspundeți pentru asta. Mai ales în condițiile în care ați capturat în totalitate justiția, iar procurorul general execută ca un câine dresat la toate comenzile voastre. Or, el în loc să apere cetățenii de abuzurile puterii și să aplice legea (pentru că guvernarea e cea care ține frâiele și controlează pârghiile de influență), el face exact invers – apără puterea, ca nu cumva să fie expusă în fața legii și a poporului. Ca să concluzionez, atrag încă o dată atenția că proiectul PAS privind anularea imunității deputaților nu este altceva decât o mimare a acestei reforme și o tentativă de a înșela vigilența cetățenilor”, a mai spus Marina Tauber.

Share