Partidul ȘOR a lansat un apel la adresa comunității internaționale „privind ingerința guvernării de la Chișinău în actul justiției”

Partidul ȘOR a lansat un apel la adresa comunității internaționale „privind ingerința guvernării de la Chișinău în actul justiției”

„Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” a remis o adresare către ambasadele străine acreditate la Chișinău în care reclamă abuzurile și presiunile ale guvernării în persoana lui Igor Dodon și PSRM. Semnatarii adresării fac referire la recentele comentarii și amenințări ale ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi”. Aceasta se menționează într-un comunicat al Partidului Șor.

Deputații partidului atrag atenția asupra încălcărilor ministrului Justiției „în ce privește separația puterilor în stat și asigurarea independenței justiției prin a cere atragerea la răspundere a magistraților, care examinează dosarul liderului partidului, Ilan Șor”. „Deputații cred că, astfel, Nagacevschi ar fi indicat voalat magistraților să emită o sentință de condamnare”, menționează sursa citată.

„Fără îndoială, ministrul Justiției promovează interese politice cu scopul de a distruge opoziția parlamentară. Există riscul de condamnare ilegală a unui lider politic de opoziție, conform indicațiilor partidului de guvernământ și a liderul informal al acesteia, Igor Dodon”, se arată în apelul deputaților partidului „ȘOR”.

Amintim că marți fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a cerut demisia ministrului Justiției Fadei Nagacevschi -„ în legătură cu abuzurile și ilegalitățile pe care și le-a permis. Deputatul Denis Ulanov l-a îndemnat pe Fadei Nagacevschi să-și depună demisia de onoare. Ulanov a mai declarat că Igor Dodon este cel mai interesat acum ca pe numele lui Ilan Șor să fie emisă o sentință de condamnare”.

1

2

3

4

Mihaela Rotari

Share